OM OS      KONTAKT       CYKELVÆRKSTED       KLICKfix CYKELUDSTYR

heart promo Spørgsmål ring: + 45 82 82 88 88

Betal med: heart promo 

Guide Mountainbikes & MTB

En mountainbike også kaldet MTB er en terræncykel, og er en robust cykel med mange gear og lave gearinger, brede dæk, med grove dækmønstre, en meget solid/tyk ramme og et lige styr. Dette gør mountainbiken velegnet til kørsel i råt terræn og muligt at køre op ad meget stejle bakker. 


Du kan træne MTB overalt i Danmark det meste af året. Du skal dog være opmærksom på, at du kan være heldig at få et par knubs og lidt mudder på cykeltøjet undervejs. 

 

Salg af mountainbikes i København

 

Billige kvalitets elcykler i København - Tilbud & Udsalg

 

Hos Vanløse Cykelcenter i 2720 København sælger vi gode kvalitets mountainbikes af mærkerne ConorCubeNishiki og WRC, og har et stort udvalg af junior MTB, dame MTB, herre MTB, samt børne MTB og har ofte tilbud eller udsalg på vores mountainbikes. Al vores personale i forretningen er uddannet cykelmekanikere med speciale i blandt andet mountainbikes, og vi står klar til at hjælpe dig med at finde den helt rette mountainbike, som passer netop til dig. Vores personale sendes ofte på kurser og kan derfor rådgive dig omkring den korrekte stelstørrelse, samt fordele og ulemper ved bestemte gear, forgafler eller bremser og meget mere. Vi prioriterer god kvalitet og stor kundetilfredshed meget højt til alle vores kunder, og er kendt som en troværdig og kvalitetsbevidst cykelforhandler, og har nogle af Københavns billigste priser på mountainbikes og 100% prismatch og ofte mange gode tilbud på vores MTB'er, så hvis du mod vores forventning skulle finde en af vores MTBmodeller til billigere pris andetsteds, så matcher vi prisen. 

 

Hvad skal MTB'en koste?

For op til 4.000 kr. kan man sagtens få en stabil og pålidelig begyndermountainbike, som sikrer fart og sjov i let og middelsvært terræn og som samtidig ved hjælp af kun få reservedele såsom skærme og cykellygter kan forvandles til en robust hverdagscykel. Spanske Conor og WRC mountaninbikes er gode robuste mountainbikes, hvor du får rimeligt meget for pengene og en MTB uden de mange reparationer og fås også i den prisklasse også med skivebremse.

For mere end 4.000 kr. kan man forvente en sportsligt udrustet mountainbike, som med komponenter af god kvalitet er mærkbart lettere dog uden at måtte gå på kompromis med dens egnethed som hverdagscykel. Nedstigninger klares med gode bremser og terrænet tæmmes med en fjedergaffel af høj kvalitet og med op til 30 gear der gør, at også længere stigninger klares legende nemt.

 

Kom godt i gang på mountainbiken

Det er vigtigt, at du finder den mountainbike der passer dig og dine præferencer, du kommer godt fra start, når du skal cykle mountainbike eller MTB. Ved første øjekast forekommer mountainbikes typisk minimalistiske. De er sjældent udstyret med skærme, lygter og støtteben er næsten umuligt. Dog er begynder mountainbikes normalvis fabrikeret således, at man senere let kan montere eventuelt ønskede dele. Om mountainbiken er til hverdagsbrug, eller om den skal prøves af i terræn, er kraftige bremser og et godt fungerende gear vigtigt. 

 

Mountainbikes til under 4000 kr. fremstilles oftest med V-bremser, dog Conor og WRC undtaget, da disse også er i udgaver med skivebremse. I tørre omgivelser er der ikke megen forskel at spore mellem den enkelt opbyggede og relativt lette V-bremse og en skivebremse, men i fugtigt terræn kommer den hydrauliske og mekaniske skivebremse til sin ret. Vil man dyrke offroad, er en fjedergaffel på din mountainbike påkrævet - ideel er en luftfjedergaffel, der med en fjederpumpe indstilles helt præcist til dig som mountainbikerytter.

 

Mountainbike- og MTB-sport er en af de absolut hurtigst voksende motionsformer i Danmark. Ifølge formand for Dansk Mountainbikeklub, Klaus Bach, er der de seneste fire år tale om en generel tilgang på 20-25 procent i de etablerede mountainbikeklubber. En del af årsagen til at mountainbike-sporten er blevet så populær er at den er rig på frisk luft og naturoplevelser krydret med lidt spænding og action, samt giver en virkelig god kredsløbstræning. Nogle mener endda, at mudder, sne og sjap kan være med til at gøre turen endnu sjovere, da det bliver mere udfordrende at køre og MTB-sporten dyrkes også af mange som ikke kører i klub og mountainbike-sporten tilvælges bl.a. ud fra følgende parametrer:

 

 • Mountainbike-sport er let at begynde på - det kræver kun en cykel og en hjelm.
 • - MTB-sport er en sjov og effektiv måde at forbrænde kalorier på.
 • - Blokkes fjedergaflen på MTB'en, har mountainbiken næsten samme fremdrift som en alm. cykel.
 • Mountainbike-sport forbedrer din kondition og balance- og koordinationsevne markant.
 • - Med mountainbike-sport kan du bytte transportid ud med træningstid.
 • Mountainbike-sport er meget fleksibel og derfor passer godt til en tid, hvor selvtilrettelæggelse af motion er helt afgørende.
 • - Med MTB-sport  kan styrke fællesskabet til venner, hvis I cykler sammen, samt konkurrere indbyrdes eller booste hinandens cykling.
 • - Med mountainbike-sport kan trænes året rundt - selv når det regner. Bare tilpas din påklædning til, når det er vådt og koldt.
 • - Det er nemt at tage din MTB eller mountainbike med på ferie, så du kan prøve terræn af i udlandet.
 • Mountainbike motion frigiver endorfiner. Endorfiner styrker immunforsvaret og kan være med til at forebygge og behandle stress.
 • - MTB-sport er ofte billigere i længden end et fitnessmedlemskab.

 

Skal du have mest muligt ud af din mountainbiketur, er det en fordel at finde en rute med ujævnt terræn, som for eksempel en tur i skoven. Det ujævne terræn er med til at sikre varrierende og afvekslende kørsel, da skovbunden er blød. Derfor kræver en tur i skoven også, at du skal være god til at holde koncentrationen. 

 

Husk vedligeholdelsen

Moderne mountainbike-teknik er brugervenligt og pålideligt, og kan også forstås af menigmand. Det betaler sig at anskaffe sig det mest basale værktøj til din mountainbike eller i det mindste en form for plejemiddel. Med blot en smule basal viden kan du selv udføre meget af vedligeholdelsesarbejdet, og du og din nye MTB vil takke dig selv for det. Bare en regelmæssig oliesmøring af kæden forlænger MTB'ens gnidningsfrie køreglæde betydeligt.

 

Husk mobiltelefon

Medbring din mobiltelefon. Put den evt. i en tæt plastikpose, og så i rygsækken eller i en af lommerne. Skulle du være ude for et uheld, som resulterer i en defekt MTB, eller kommer du selv til skade, så kan du ringe efter hjælp. En god ide er at installere 112 App, som automatisk sender dine GPS koordinater, når du ringer 112. Farer du vild, kan du i værste fald bruge den til at navigere efter.

 

Historien om mountainbikes

Historien om mountainbikes går helt tilbage til 1896, hvor en gruppe soldater fra det amerikanske ‘Buffalo Soldiers’ anvendte cykler, der var modificeret med henblik på at anvende dem til “off road”. Her skulle de bruge dem til kørsel fra byen Missoula i Montana til Yellowstone nationalparken og retur igen.

I 1940’erne og 1950’erne begynder sporten så småt at udbrede sig til både Frankrig og England, med ombyggede cykler med de velkendte brede dæk, men vi skal helt frem til 1970'erne, start 1980’erne før cykelproducenterne får øjnene op for sporten, og starter med at producere mountainbikes, startende med opfinderne Gary Fisher, Tom Ritchey og Charles Kelly stiftede firmaet Mountainbikes, og mountainbikes blev sat i produktion. De havde udviklet deres mountainbike cykel under vilde nedkørsler på bjerget Mount Tamalpais i Californien. Deres grundmodel var de amerikanske avisdrenges favoritcykel, som havde med brede dæk. 

Op igennem 1990’erne og 2000’erne, udviklede sporten sig markant – og ændrede sig fra en niché sportsgren til den i dag kendte mainstream sportsaktivitet, som stadig er en voksende cykelsport.